Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 7 чоловік

Декада педагогічної майстерності

Дата: 27 лютого о 13:30
14 переглядів

Відповідно до річного плану роботи ОЗО «Лівинецький ліцей» на 2023-2024 н.р. та з метою сприяння формуванню мотивації творчої діяльності, удосконалення професійної майстерності та поширення педагогічного досвіду вчителів, які атестуються у 2023-2024 н.р., у період із 12 по 26 лютого 2024 р. проведено Декаду педагогічної майстерності.

https://www.facebook.com/groups/129261551207768/permalink/1601698207297421/

Мета проведення декади - розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, розкриття практичних можливостей використання ІКТ та методик, які допомагають зробити освітній процес цікавим, різноманітним, ефективним і демократичним.

У ході Декади вчителями-предметниками буде проведено 7 відкритих уроків з різних дисциплін:

1. Валентина ЛАКУСТА– вчитель хімії - «Вуглеводи. Класифікація вуглеводнів, їх утворення й поширення у природі» (10 клас).

2. Олександр ШВЕЦЬ– вчитель фізичної культури – «Волейбол. Передача м’яча двома руками зверху через сітку та двома руками знизу» (9 клас).

3. Світлана ТКАЧ– вчитель зарубіжної літератури – «Вільям Шекспір «Ромео і Джульєтта»: оспівування чистого кохання, вплив на людську особистість» (8 клас).

4. Ельвіра ШВЕЦЬ– вчитель німецької мови – «Одяг. Що ти любиш носити?Опис одягу за кольорами» (2 клас).

5. Василь ПЕРЕПІЧКА- вчитель географії – «Гірські ландшафти Українських Карпат. Геологічна будова і рельєф. Поверхневі води. Висотна поясність» (8 клас).

6. Іван МЕЛЬНИЦЬКИЙ – вчитель історії – «Японія та Китай у міжвоєнний період» (10 клас).

7. Дмитро ТРЕБИК– вчитель музичного мистецтва – «Козацькому роду нема переводу» (3 клас).

Протягом двох тижнів проведення декади методичної роботи у ОЗО «Лівинецький ліцей» панувала атмосфера піднесеності, зацікавленості, відповідальності, підвищеної активності та дружелюбності.

Методична декада представила собою калейдоскоп відкритих уроків, інноваційних фрагментів, круглих столів, під час яких педагоги прагнули показати свою майстерність і знання опанованих особистісно зорієнтованих, інтерактивних, проєктних, ігрових та ІК технологій, спрямованих на розвиток компетентностей сучасного школяра.

Під час проведення відкритих уроків усі вчителі продемонстрували глибокі знання матеріалу з навчальних дисциплін, розуміння змісту і вимог навчальних програм та місця даного уроку у системі вивчення науки, знання методики викладання тієї чи іншої галузі знань, володіння методами організації діяльності, що забезпечують засвоєння матеріалу учнями.

На уроках учителі використовували як традиційні, так і не традиційні методи й форми роботи. Відповідально поставилися до підготовки уроків, правильно визначали тип уроку та спланували його хід, структуру; добирали змістовний науковий, в т.ч. додатковий матеріал з різних джерел, значну кількість наочних, звукових, відео- та кіно матеріалів; виготовляли до уроків достатню кількість роздаткового матеріалу, планували роботу з довідковою літературою, словниками – з метою активізації і навчальної діяльності школярів, виховання у них цікавості до процесу пізнання, формування у дітей бажання вчитися, відповідального ставлення до навчальної праці.

Варто також відзначити демократичний стиль спілкування і взаємин, атмосферу порозуміння між усіма учасниками освітнього процесу.

Проаналізувавши проведену роботу, адміністрація ОЗО «Лівинецький ліцей» зробила висновки про високий рівень проведених методичних заходів та належну підготовку педагогів.

Без сумнівну користь приносять відкриті уроки не тільки тим, хто їх відвідує, але й тим, хто їх проводить. Відкритий урок насамперед є формою презентації академічної свободи вчителя у виборі стратегій, методів і способів навчання.

Адміністрація закладу висловлює сердечну вдячність педагогам за невтомну працю, бажаємо здійснення всіх Ваших мрій, творчих Вам успіхів та професійних звершень!

Мирного неба над головою!

Слава Україні!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.